[O3] Dzwoniąca o szybę obudowa trzeciego stopu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysieko3
    Classic
    • 2018
    • 0

Zamieszczone przez rafiki
    Karel, dlaczego uważasz, że nie można?
    Można, tylko domyślam się, jak będą próbowali torpedować kolegę. Ale mniejsza o to.

NeoXs, tak na przyszłość, z dowolną reklamacją: jak nie masz papieru w ręce, to nie myśl, że masz dowód. Bo już widzisz z czym się spotkałeś przy prośbie dostępu do danych serwisowych auta. Zlecenia... jak masz to ok., ale różnie bywa... a to nie wydadzą/zabiorą, a to napiszą zdawkowo, udowadniaj potem, że miałeś co innego na myśli niż doradca serwisu.
    Wszystko opisujesz na wydruku, 2 kopie, podpis, data, miejsce, podpis przyjmującego dokument i pieczątka serwisu na Twojej kopii (ich w sumie też), dokument do segregatora. Dla nich to też jest wygodne, bo mistrz ma wgląd do papierów i wie więcej z takiego elaboratu niż 3 wyrazów. To jest dowód, szczególnie gdy widzisz, że temat nie jest prosty do rozwiązania (bo też nie zakładam złej woli ASO, że "temu Panu auta nie naprawimy").

Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji :!:
  • krzysieko3
    Classic
    • 2014
    • 39

Jak w temacie.
    Czy ktoś już zetknął się z czymś takim, że podczas jazdy po niezbyt równym asfalcie (a takich u nas nie jest mało) telepie się i dzwoni o szybę ta czarna obudowa lampy 3 stopu? Widać ją po otwarciu tylnej klapy. Wydaje mi się, że jest coś u mnie krzywo bo jedna część tej obudowy wchodzi pod uszczelkę (uszczelka przyklejona jest do szyby) a druga część trochę odstaje i do moich uszu dociera wielce irytujący dźwięk. Nasłuchiwałem skąd to dobiega i dopiero moja 4 letnia córa siedząc z tyłu w foteliku powiedziała, że "to ten czarny kawałek na górze". Przycisnąłem i przestało ale zauważyłem, że coś nierówno czesi to poskładali i już mnie wpieniło.

Komentarz

• lukrys
      Rider
      • 2013
      • 435

Mam 10tys przejechane ale nie spotkałem sie z czymś takim w mojej O3..

Komentarz

• bob_best
        Rider
        • 2013
        • 744
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

u mnie cisza. 3-ci stop nie hałasuje.
        Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• Ralfik
          Ambiente
          • 2013
          • 225
          • Octavia III (5E3)
          • DADA 1.5 TSI 150 KM

Ostatnio wymieniałem ten cały plastyk ale nie z powodu jakiś hałasów tylko zakupiłem z tyłu roletę i ten cały plastyk z haczykami . Zobacz czy mocowania tego plastyku , który jest wciskany gdzieś nie trzyma.

Komentarz

• krzysieko3
            Classic
            • 2014
            • 39

Ta plastikowa czarna osłona 3 stopu wchodzi w taka uszczelkę, która jest chyba przyklejana do szyby i - jest krzywo przyklejona. Po zamknięciu klapy widać to po paskach od ogrzewania szyby. Osłona lampy nie wchodzi w uszczelkę i dzwoni - jadę pod koniec tygodnia z tym do serwisu - zobaczę co mózgi wymyślą.

Komentarz

• bob_best
              Rider
              • 2013
              • 744
              • Octavia III (5E3)
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Ralfik
              Ostatnio wymieniałem ten cały plastyk ale nie z powodu jakiś hałasów tylko zakupiłem z tyłu roletę i ten cały plastyk z haczykami . Zobacz czy mocowania tego plastyku , który jest wciskany gdzieś nie trzyma.
              gdzie dostałeś ten plastik z haczykami? Ile kosztował? Jaki ma nr wg ETK?

PS. Bywasz czasem w Piotrkowie? Może możnaby zrobić jakąś "ustawkę" i bym sobie to obejrzał :diabelski_usmiech?

Komentarz

• Ralfik
                Ambiente
                • 2013
                • 225
                • Octavia III (5E3)
                • DADA 1.5 TSI 150 KM

Cały komplet na allegro z przesyłką zapłaciłem 260zł. W Piotrkowie jestem prawie w każdy dzień , jak chcesz można by się spotkać .

[ Dodano: Sro 11 Cze, 14 22:10 ]
                Haczyki są tylko dokręcane fabrycznie .

[ Dodano: Sro 11 Cze, 14 22:14 ]
                Po za tym plastyk ten niczym się nie różni od tego bez haczyków wg mnie haczyki można by było dorobić.

Komentarz

• bob_best
                  Rider
                  • 2013
                  • 744
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Ralfik
                  Cały komplet na allegro z przesyłką zapłaciłem 260zł. W Piotrkowie jestem prawie w każdy dzień , jak chcesz można by się spotkać .
                  nie mam jak inaczej - zajrzyj na priv, bo widzę, że nie odebrałeś.

Komentarz

Pracuję...